Свържете се с нас: 073/893171; 0878 831 483

Пародонтално лечение

Пародонтално лечение

Пародонтално лечение

  Пародонтитът може да протича постоянно или епизодично. Характерно при заболяването е възпаление на венците (зачервяване, подуване, болка, кървене) и формирането на джобове. В напреднал стадий се регистрира и загуба на костна тъкан. 

Фактори, които причиняват пародонтит са лоша зъбна хигиена, натрупването на зъбен камък, неправилно поставена пломба или протеза, недостиг на витамини, нездравословен начин на живот, неправилно подредени зъби. Застрашени от болестта са най-често бременните, диабетиците и хората с генетична предразположеност. На най-голям риск са изложени пушачите. Прекомерното тютюнопушене, както и непочистването на зъбен камък, водят до пародонтит.

При установяване на развитието на пародонтит вашия зъболекaр трябва да ви изготви индивидуална програма, която включва манипилации, препарати и медикаменти, които имат за цел да спрат прогресията на заболяването. В основата и е постигането и поддържането на перфектна орална хигиена.

Необходими са редовни посещения за преглед и изследвания, за да се следи дали има прогрес в овладяването на възпалителния процес. Ненавременните мерки в овладяването на пародонтита могат да доведат до разклащане и загуба на зъби.

© 2021. «Denta clinic». All right reserved.