Свържете се с нас: 073/893171; 0878 831 483

Имплантология

Имплантология

Имплантология

  Зъбният имплант е единственият вариант за функционално заместване на липсващ зъб, както по отношение на коронката, така и по отношение на корена. Поставянето на зъбен имплант позволява възстановяване на дъвкателната функция и естетика при пълна или частична загуба на зъби. Само чрез зъбния имплант се запазва ефективната стимулация на лицевите мускули.

Зъбният имплант е титаниев конусовиден или цилиндирчен винт, който се използва за заместването на естествения зъбен корен, върху който се поставят надимплантни пънчета и корони.

Процедурата по поставяне на зъбен имплант включва два етапа. През първия етап се поставя импланта, а през втория се надгражда със зъбна конструкция. Лечението с импланти има висока прогнозируемост, а успешното завършване на процедурата и приемането на зъбния имплант от човешкия организъм е между 96-98%.

Предимства на зъбния имплант:

  • Загубата на зъби води до костна резорбация и мускулна дистрофия. Избирайки да заместите липсващ зъб със зъбен имплант, предотвратявате процеса на стопяване на костта и запазвате непроменена лицевата структура.
  • Използването на зъбен имплант е надежден начин за възстановяване на структурата в зъбната кухина, който е максимално близо до естественото състояние, характерно за здрави пациенти.
  • Зъбните импланти са лесни за поддържане, което допринася за подобряването на цялостната устна хигиена на пациента.
  • След момента на поставяне и стабилно захващане на имплантите от костта се подобрява чувството за стабилност и сигурност при говорене и хранене, което е по-слабо изразено при пациенти със зъбни протези.
  • За разлика от зъбните протези, в случаите на прилагане на зъбен имплант, способността за усещането на вкуса на храната се запазва.
  • Зъбните импланти допринасят за повишаване комфорта и увереността на пациента, което се явява като резултат от възстановения външен вид и здравословно хранене.

 

© 2021. «Denta clinic». All right reserved.