Свържете се с нас: 073/893171; 0878 831 483

Естетична стоматология

Естетична стоматология

Естетична стоматология

  Последните тенденции в естетичната стоматология позволяват цялостно възстановяване на усмивката и отличен външен вид. Това може да се получи чрез избелване на зъбите, поставяне на циркониеви корони или керамични фасети.

  • Избелване на зъбите

Красивата усмивка е изключително важна за самочувствието на човек. Съвременните технологии в стоматологията позволяват напълно безболезнено и безвредно избелване на зъбите, за да изглежда усмивката снежно бяла. Най-честите причинители на оцветяване по зъбите са кафе, вино, цигари, черен чай, сок от моркови и други оцветяващи храни и напитки.

Избелването може да се направи както в домашна среда, така и в стоматологичния кабинет, в зависимост от предпочитанията на пациента.  

В редки случаи избелването не е възможно. Трябва да се има предвид, че след процедура по избелване може да се появи по-силна чувствителност на зъбите.

  • Циркониеви зъбни корони

Цирконият е изключително щадящ венеца и с отлични качества на издръжливост. По тази причина използването му в стоматологията като заместител на металокерамиката е повече от успешна. За разлика от металокерамиката, цирконият пропуска слънчевата светлина и придава на коронката напълно естествен вид. Материалът не предизвиква никакви алергични реакции, каквито се срещат при металокерамиката.

  • Фасети

Фасетите са тънки порцеланови люспи, които позволяват коригиране на дефекти по зъбите и придаване на отличен естетичен вид на зъбите. Фасетите са отлично решение, за да се подобри външния вид на усмивката и да се запазят основите на зъбите в случаи, в които се налагат козметични корекции по зъбите.

© 2021. «Denta clinic». All right reserved.