Свържете се с нас: 073/893171; 0878831483
Социални мрежи:

Детска Стоматология

Детска Стоматология

Детска Стоматология

Поддържането на добра зъбна хигиена в ранна детска възраст е от изключителна важност за здравето на постоянните зъби. По тази причина грижите за устната хигиена стартират още с появата на първото бебешко зъбче. Първи стоматологичен преглед следва да се планира на 3-годишна възраст на детето.  

Важно е родителите да участват активно в процеса на почистване на зъбите. Освен да помагат с насоки как да мият зъбките си децата, родителите могат да преглеждат зъбите им и да следят за поява на тъмни петна по тях. Това в повечето случаи е симптом за поява на кариес, който трябва да бъде лекуван.

Ако млечните зъби не се лекуват, се уврежда зародиша на постоянния зъб.

В ранна детска възраст е важно и да се следят зъбите при травматични наранявания. Децата често удрят зъбите си и при наличие на промяна на цвета им, следва да се направи консултация със стоматолог.

При появата на постоянните зъби, следва да се имат две неща в предвид:

  • възможност за силанизиране на кътниците - това е защитен слой върху зъбите, който предотвратява отлагането на плака. Силантът се поставя върху постоянните кътници след поникването им, за да предпазват постоянните зъби от кариеси.
  • подредба на постоянните зъби - едва след като всички постоянни зъби изникнат, следва да се направи консултация за правилната им подредба и захапката на детето. Тогава може да се установи дали е необходимо поставянето на брекети ли друга корекция в подредбата и захапката на детето.

Контакти
  • Адрес: ул. "Васил Мечкуевски" №. 22
    Благоевград, България
  • Понеделник - Петък:
    09:30-12:30; 14:30-18:30
  • Телефон: 073/893171; 0878831483
  • Email: info@dentaclinic.bg
Директни връзки
© 2019. «Denta clinic». All right reserved.