Свържете се с нас: 073/893171; 0878 831 483

Брекети

Брекети

Брекети

  Правилната подредба на зъбите е важна, както за добрия изглед на усмивката при човек, така и за здравето на самите зъби. Неправилната захапка, например, в чести случаи може да доведе до пародонтит и стопяване на костна тъкан в активна възраст, ако не са взети мерки навреме.

Поставянето на брекети е ефективен метод за коригиране на криви зъби или неправилна захапка. По този начин корекциите остават трайни за цял живот. Ако брекетите се поставят в по-късна възраст, след свалянето им следва и задължително шиниране на предните зъби, за да се запази новата подредба.

В зависимост от кривината на зъбите или проблемната захапка, се определя и вида на брекетите, които трябва да се носят. Съвременните материали за брекети позволяват те да се превърнат в сравнително незабележими, така че да не водят до дискомфорт в ежедневното общуване. Например, ако брекетите са изработени от порцелан, единствения видим елемент е металната нишка от брекетите.

Възможно е и поставянето на невидими шини, но само по преценка на стоматолога. Те могат да се свалят в определени моменти, лесни са за почистване и са напълно незабележими за околните.

Навременната корекция на проблемна захапка или кривина на зъбите гарантира отличен естетичен резултат, както и добро здраве на зъбите.

Усмихвайте се широко с перфектно подредени зъби!

© 2021. «Denta clinic». All right reserved.